ERVARINGEN VAN CLIENTEN IN DEZE PRAKTIJK

....

Bedplassen en allergie

Meisje, 8 jaar  twee behandelingen

M. plaste soms in bed. Om die reden werd ze ’s avonds wakker gemaakt om te gaan plassen. Ook was ze gevoelig voor suiker en dit leidde tot druk gedrag. Al na één behandeling werd ze ’s ochtends zelf om 6.30 uur wakker om te plassen en sindsdien op de normale tijd (7.00-7.30 uur). Daarbij hoefde ze ’s avonds niet meer wakker gemaakt te worden voor een toiletbezoek. Opvallend was ook dat ze al na één behandeling geen druk gedrag vertoonde na het eten van chocolade met Pasen. Ze merkte dat ze op haar gedrag lette en daardoor rustiger kon blijven. Ook na de tweede behandeling vertoonde ze nog steeds geen druk gedrag na het eten van extra suikergoed. M. vertelde dat ze er sindsdien niet meer bewust op hoefde te letten.

 

Obstipatie en kramp

Vrouw, 73 jaar twee behandelingen

T had ca. 2 tot 3 maal per week last van obstipatie en harde ontlasting. Ze had dan de hele dag een vol gevoel en weinig eetlust. Ze slikte hiervoor iedere avond medicatie. Verder kreeg mevrouw iedere nacht kramp in haar kuit. Na één behandeling verliep de stoelgang beter, had ze geen harde ontlasting en geen vol gevoel meer. En ’s nachts had ze slechts één maal kramp gehad, verder niet. Ook na de tweede behandeling bleef de obstipatie uit, had ze geen vol gevoel meer én een goede eetlust. De medicijnen gebruikt ze niet meer. Ook de kramp in haar kuit is verdwenen.

 

Stijve gewrichten, teneergeslagen

Man, 89 jaar vijf behandelingen

N. kon al lange tijd niet meer soepel bewegen en had geen gevoel onder zijn voeten. Hij ging maar twee keer per week 15 minuten naar buiten met de rollator, bewoog weinig en voelde zich eenzaam. Al na één behandeling was zijn gevoel onder de voeten terug, was zijn coördinatie verbeterd en kon hij gemakkelijker bewegen. Het boodschappen doen ging beter. Na vijf behandelingen had N. bijvoorbeeld geen borstel meer nodig om zijn voeten te wassen. Ook zijn vingers kon hij sinds maanden weer maximaal bewegen. Hij heeft nu elke maand een onderhoudsbehandeling. Inmiddels gaat hij graag dagelijks een half uur naar buiten, gaat regelmatig met de bus naar de stad en trakteert zichzelf op een etentje buiten de deur.

 

Longklachten en hooikoorts

Jongen, 8 jaar drie behandelingen

L. had vorig jaar hooikoorts en was bijna het hele jaar verkouden met slijmvorming. Dit had een verminderd uithoudingsvermogen tot gevolg. Voor het slapen gaan gebruikte hij Flixotide en incidenteel Ventolin 100. Zodra hij ging liggen begon hij te hoesten en ’s nachts had hij een piepende ademhaling. Na één behandeling was de verkoudheid minder. Voor het slapen gaan hoestte hij niet meer en ’s nachts had hij geen piepende ademhaling. Hij gebruikte alleen nog Flixotide en geen Ventolin 100. Na twee behandelingen was de verkoudheid over en had L. geen last meer van slijmvorming. Hij gebruikte geen Flixotide én geen Ventolin 100 meer. Zijn conditie was verbeterd. In totaal heeft L. drie behandelingen gehad. De hooikoorts is dit jaar weggebleven.

 

Schouderblessure

Vrouw, 37 jaar drie behandelingen

F. had al ruim een jaar een schouderblessure. Telkens na het leveren van inspanning was de schouder drie dagen pijnlijk. Ze kon er niet op liggen. Fysiotherapie, osteopathie en ontstekingsremmers hielpen niet. Na de eerste behandeling hield de pijn nog slechts een dag aan na de geleverde inspanning. Na de tweede behandeling waren haar schouderklachten verdwenen, ondanks de hoge belasting door klussen. Daarnaast sliep ze steeds vaker op deze schouder. Na drie behandelingen was het een gewoonte geworden om op deze schouder te slapen.